Gemengd Koor Cantabile Breda
 
Gemengd koor Cantabile

Gemengd koor Cantabile

Gemengd koor Cantabile uit Breda bestaat sinds 1956. Ruim 75 enthousiaste leden zingen met veel plezier en overgave werk van uiteenlopende componisten als Mozart, Poulenc, Schubert, Martin en Manneke. Cantabile verzorgt elk jaar een concert in Breda of directe omgeving.

Cantabile streeft naar uitvoeringen van een kwalitatief hoogwaardig niveau. Er wordt dan ook tijdens de wekelijkse repetities hard gewerkt op een serieuze, maar ook ontspannen wijze. Kwaliteit en sfeer zijn bindende elementen tijdens de repetities.

De concerten laten een uitdagend en gevarieerd repertoire zien. In 2008 is de Carmina Burana van C. Orff uitgevoerd in theater Bloos. In 2009 is het aan Ad van Unen en het koor opgedragen werk ‘Van Tijd Tot Tijd’ van de Bredase componist Daan Manneke opnieuw met groot succes uitgevoerd, nu in combinatie met de Chichester psalms van L. Bernstein. Eén keer in de twee jaar verzorgt het koor de viering in de Kerstnacht, in de Grote kerk van Breda. Sinds 2011 samen met een ander koor. In de vorm van een kerstnachtconcert.

In 2009 werd de eerste voorronde gehouden van het Nederlands Koor Festival 2010. Cantabile deed hier aan mee en mocht door naar de halve finale. In april 2010 werd ook die horde genomen en in november 2010 deed Cantabile mee aan de finale van dit festival. Het mogen deelnemen aan deze wedstrijdfinale is eigenlijk al een prijs waar men zeer trots op kan zijn.

Cantabile mag zich voortaan laureaat van het NKF 2010 noemen! Voorbereidingen voor en deelname aan deze wedstrijd hebben Cantabile en haar dirigent verder geholpen op de weg naar beter, intenser muziek maken en beleven.

Traditiegetrouw maakt Cantabile elke drie jaar een reis naar het buitenland om concerten te geven.

Het koor heeft samengewerkt met het Dordts kamerorkest en een aantal harmonie-orkesten. Tijdens de recentste koorreis ook met het Sirius Saxophone Quartet.

Welkom op de website van Gemengd Koor Cantabile Breda

Cantabile Breda is een groot gemengd koor dat oudere of nieuwere klassieke werken uitvoert. Het koor streeft naar een hoog niveau.

Concertagenda

Koorreis 2019

De website van de koorreis 2019 vindt u hier.

Word Vriend van Gemengd Koor Cantabile

Gemengd Koor Cantabile wil graag zijn Vrienden leren kennen. Voor een minimale bijdrage van 10 euro bent u al Vriend van Cantabile. Samen maken we het mogelijk om bijzonder koorrepertoire ten gehore te blijven brengen.
Uw vriendschap is voor ons onmisbaar.

Voordelen voor Vrienden van Cantabile:

  • twee gereserveerde goede zitplaatsen (toegangskaartjes eigen rek.)
  • in de aanloop naar een concert een toelichting op het programma/een componist bijwonen
  • exclusief voor Vrienden bijwoning van een openbare repetitie
  • vroegtijdig informatie over waar en wanneer een concert plaatsvindt en wanneer de kaartverkoop start.

U vindt het aanmeldingsformulier hier.