Gabrielka Clout

dirigent

Sinds 1 februari 2023 is Gabrielka Clout de nieuwe dirigent van Cantabile.

Van origine opgeleid als pianiste en violiste, heeft zij een aantal jaren geleden besloten om zich verder te specialiseren in koordirectie. Het werken met mensen, samen muziek maken is haar passie.

Geïnspireerd door haar docent Louis Buskens en ondersteund door de grote muzikale bagage opgedaan tijdens haar eerdere studies, talloze masterclasses en concerten in binnen- en buitenland, zal ze zich aan het einde van dit seizoen officieel koordirigent mogen noemen en in het werkveld verder gaan. In ieder geval als een nog completere musicus dan van tevoren.

In juli 2014 deed Gabrielka voor het eerst mee aan de gerenommeerde Kurt Thomas Cursus voor koordirigenten in Utrecht. Zij nam deel in de hoogste groep en mocht les nemen bij o.a. Kaspars Putnins (dirigent Lets Radiokoor) en Michael Zemtsov (altviolist en dirigent).

Naast de vele activiteiten met haar twee koren in de regio Tilburg, is Gabrielka natuurlijk ook nog actief als ’co-operative pianist’ van zangers en geeft zij in die hoedanigheid les aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg bij de opleiding Klassiek Muziektheater.

Het plezier in het begeleiden van zangers en instrumentalisten werd Gabrielka met de paplepel ingegoten: haar moeder is pianiste en haar zus Hanka (klarinettiste) begeleidde zij enige tijd. Uiteindelijk specialiseerde Gabrielka zich in Liedbegeleiding bij mensen als Rudolf Jansen, Irwin Gage, Elly Ameling, Michael Dussek, Jeroen Riemsdijk. Daarnaast werkte ze bij Opera Zuid en Opera Spanga als repetitor en speelde diverse opera’s o.l.v. dirigenten als Anthony Hermus, Fabrice Bollon, Dirk Vermeulen en Stefan Veselka.

Op 29 mei 2015 studeerde zij met succes af voor het bachelordiploma koordirectie.