Gemengd Koor Cantabile Breda
 

Terugblik op concerten

Op zondag 30 maart 2014 verzorgde Gemengd Koor Cantabile passieconcert “Membra Jesu Nostri” in de Antonius kathedraal in Breda. Het concert werd begeleid door een strijkorkest o.l.v. Jurriaan Klapwijk. Verdere begeleiding werd verzorgd door Renske Ligtmans op Kistorgel.

Het hoofdgedeelte van het concert was het werk “Membra Jesu Nostri” gecomponeerd door Dieterich Buxtehude. Het is één van zijn grootste werken en bestaat uit zeven cantates. Deze cantates werden aangevuld met korte verbindende instrumentale stukken die Burkhard Kinzler in 2010 speciaal voor dit stuk componeerde.
Het concert begon met een compositie van Jan Pieterszoon Sweelinck: “De Profundis”. Dit werk werd uitgevoerd door een kleiner gedeelte van het koor, het kleinkoor. Aan het concert werd medewerking verleend door professionele solisten.

 

In dulci jubilo

Twee koren maken samen de Kerstnacht in de Grote Kerk tot een muzikaal feest.

In de kerstnacht van 24 op 25 december, klokslag middernacht begon in de Grote Kerk van Breda een uniek kerstconcert . Cantabile, samen met Cappella ex Occasione onder leiding van Ruben de Grauw verzorgden dit prachtige concert voor een bomvolle kerk. Aan het concert werkten tevens het Blazersensemble Nieuwe Veste onder leiding van Gerard de Krom, een Strijkkwintet onder leiding van Lieke Arts en de organisten Renske Ligtmans en Aart Bergwerff mee. De verteller was Rinus Hoondert.

De twee koren hadden ter gelegenheid van het Kerstfeest 2013 een prachtig feestelijk programma ingestudeerd. De koren traden elk apart op, maar ook gezamenlijk in een drietal dubbelkorige werken.

Twee verhalen rond wonderlijke geboortes, die van Johannes de Doper en van Jezus van Nazareth, verteld door Rinus Hoondert, vormden het thema van het concert: Rond deze verhalen werd passende muziek gekozen, zoals het Deutsches Magnificat van Heinrich Schütz, Confitebor Tibi van Monteverdi en kerstliederen in de bewerking van Michael Praetorius.

 

 

Thuiskomconcert 9 juni 2013: ‘Or soit louér l’Eternel

Na een geslaagde koorreis naar Bourgondië werd het programma, dat daar vier keer werd uitgevoerd, in de Bredase sfeervolle Antonius Kathedraal herhaald. Bijzonder was dat de componist van het stuk dat gespeeld werd door het Sirius saxofoonkwartet, Carlos Micháns aanwezig was.

Het concert werd uitgevoerd door het gemengd koor Cantabile Breda onder leiding van Ad van Unen, met medewerking van het Sirius saxofoonkwartet en Bastiaan Kuijpers, saxofoon. De orgelbegeleiding was in handen van Renske Ligtmans en Maria Kuijpers-van Leeuwen.

Claude Goudimel (1500-1575) Psalm 150 (saxofoonkwartet)
Cyrillus Kreek (1889- 1962), 3 Psalmen van David (koor)
Daan Manneke ( 1939 – ) Alles wat adem heeft- Laudate Dominum (koor, orgel en saxofoon)
Jan Pieterszoon Sweelinck (1562 – 1621) Psalm 150 (koor)
Carlos Micháns (1950 – ) Kwartet nummer 1 (saxofoonkwartet)
Antonio Lotti ( 1667- 1740) Dixit Dominus psalm 110, part. 1,3,5,7,8,10,12 (koor, orgel en saxofoon)

 

Koorreis 2013

Eén keer in de drie jaar gaat Cantabile op reis naar een buitenlandse bestemming. Dit jaar was dat naar het Franse Bourgondië. Klik hier voor meer informatie over de Koorreis 2013.

 

Concert na Allerzielen, 4 november 2012

Omdat in 2012 geen kerstoptreden op het programma stond wilde Cantabile rondom allerheiligen/allerzielen een uitvoering geven. Het prachtige sfeervolle Requiem van Gabriël Fauré werd uitgevoerd. Deze keer in Etten-Leur omdat ook veel koorleden daar vandaan komen. Op het programma stonden de volgende werken:

  • G. Böhm, “Vater unser in Himmelreich” (orgel solo)
  • W. Kilar, “Agnus Dei” (koor)
  • S. Goebaidoelina, “Licht en Donker” (orgel solo)
  • G. Fauré, “Réquiem” (koor en orgel)

Welkom op de website van Gemengd Koor Cantabile Breda

Cantabile Breda is een groot gemengd koor dat oudere of nieuwere klassieke werken uitvoert. Het koor streeft naar een hoog niveau.

Concertagenda

Koorreis 2019

De website van de koorreis 2019 vindt u hier.

Word Vriend van Gemengd Koor Cantabile

Gemengd Koor Cantabile wil graag zijn Vrienden leren kennen. Voor een minimale bijdrage van 10 euro bent u al Vriend van Cantabile. Samen maken we het mogelijk om bijzonder koorrepertoire ten gehore te blijven brengen.
Uw vriendschap is voor ons onmisbaar.

Voordelen voor Vrienden van Cantabile:

  • twee gereserveerde goede zitplaatsen (toegangskaartjes eigen rek.)
  • in de aanloop naar een concert een toelichting op het programma/een componist bijwonen
  • exclusief voor Vrienden bijwoning van een openbare repetitie
  • vroegtijdig informatie over waar en wanneer een concert plaatsvindt en wanneer de kaartverkoop start.

U vindt het aanmeldingsformulier hier.