RECENSIES CONCERTEN

Voorjaarsconcert Nocturne
mei 2023

Terwijl de ‘thuisblijvers’ in Breda op deze feestelijke zonnige zondagmiddag met een drankje in de hand genoten van talloze gratis toegankelijke jazz-concertjes en de anderen hun laatste vakantiedag vierden, koos Cantabile voor een concert in de vertrouwde Sacramentskerk.

lees verder

Afscheidsconcert Ad van Unen
november 2022

De grote kerk was volgelopen met publiek. Plotseling klonk de Intrada Fanfare pour précéder ‘La PÉRI’ van Paul Dukas. De betekenis van een intrada is een openingsmuziek bij een feestelijke gelegenheid, vaak gekenmerkt door blazersgeschal. Het klonk inderdaad feestelijk maar er waren ook schrijnende tonen te bespeuren. Deze symboliseerden natuurlijk een beetje het verdriet bij het koor om na 25 jaar afscheid te moeten nemen van hun dirigent Ad van Unen.

lees verder

Concerten                koorreis 2022
mei 2022 

Het eerste concert, op zondag 1 mei in de Predigerkirche, Erfurt
Deze kerk imponeert en heeft tal van historische elementen. In het bijzonder viel het schitterende orgel op, laatst gerestaureerd in 1977 door de firma Schuke uit Potsdam.
Het concertprogramma mocht uiterlijk 1 uur duren dus moesten meerdere onderdelen vervallen, waaronder psalm 150 van Sweelinck en Ave Maris Stella van Monteverdi.

Kerstconcert
Dona Nobis Pacem
december 2019 

Engelenzang, ‘na, na, na’, ‘la, la, la’ en mysterieus gefluister: impressies van het kerstconcert
In een volle Martinuskerk staat het koor klaar vol spanning en concentratie. Welkomstwoord van Tijmen Wehlburg met toelichting op zijn compositie Annunciatio.

Het concert kan beginnen.

lees verder

Recensie kerstconcert Poems of Felecity
december 2018

Zondag 23 december 2018: de weersomstandigheden waren van dien aard (regen, herfstachtig) dat een muzikale douche zeer welkom was. Trouwens het leven rondom de kerstdagen is haast ondenkbaar zonder een mooi concert!

lees verder